Diner/Concert

NL

Lieve vrienden, beste publiek,

Q.Art magazine+events en MERCADO Portugese Delicatessen presenteren

“Diner/Concert”

In de Kitchen Republic (Nieuwe Hemweg 4E, 1013 BG Amsterdam) op 25 april om 19.00 uur

Het thema van dit eerste “Diner/Concert” is: Portugal

Het concert:

Andrea Verdugo Fado en Traditionele Portugese Liederen

Andrea Verdugo zang
Gastmuzikanten:
Tiago Belo gitaar
Carlo Allegri Rodriguez viool

Het menu:

Voorgerecht
Crème van prei en aardappel, geroosterde stokvis, crumble van olijven en waterkers
•••
Crème van prei en aardappel, gemarineerde en roergebakken paddenstoelen, crumble van olijven en waterkers (V)

Hoofdgerecht
Langzaam gegaard kalfsvlees, xerém* met paddenstoelen, lente groenten en jus
•••
Geroosterd en gegrilde knolselderij, xerém met paddenstoelen, wortelpuree, tuinbonen en lente-ui (V)

Dessert
Rijstpudding op Portugese wijze met verse vanille en sinaasappel texturen

* Xerém is een typisch Portugees gerecht gemaakt met maïsmeel. Het werd ooit eens naar Brazilië en Kaapverdië genomen waar het tegenwoordig ook als een traditioneel gerecht beschouwd wordt.

Entree (alleen met reservering): €40 (excl. dranken)

Reserveringen tot 8 April naar:
diner.concert.2018@gmail.com

Van harte welkom!

Teresa Pinto | Edgar dos Santos | João Dantas

Zet de data van de volgende “Diner/Concerten” alvast in je agenda: 17 mei en 14 juni

 


PT

Queridos amigos, estimado público,

A Q.Art magazine+events e o MERCADO Portugese Delicatessen apresentam

“Diner/Concert”

A realizar na Kitchen Republic (Nieuwe Hemweg 4E, 1013 BG Amsterdam) no dia 25 de Abril com início pelas 19.00

O tema deste primeiro “Diner/Concert” é: Portugal

O concerto:

Andrea Verdugo Fado e Canções Tradicionais Portuguesas

Andrea Verdugo voz
Músicos convidados:
Tiago Belo guitarra
Carlo Allegri Rodriguez violino

A ementa:

Entrada
Creme de alho francês e batata, bacalhau assado, crumble de azeitonas e agrião.
• • •
Creme de alho francês e batata, cogumelos marinados e salteados, crumble de azeitonas e agrião (V)

Prato principal
Vitela estufada lentamente, xerém* com cogumelos, legumes da época e molho da carne
• • •
Aipo assado e grelhado, xerém com cogumelos, puré de cenoura, favas e cebolinho (V)

Sobremesa
Arroz doce com baunilha fresca e com texturas de laranja

•Xerém é um prato típico de Portugal confeccionado à base de farinha de milho. Levado outrora para o Brasil e para Cabo Verde onde é hoje em dia também considerado um prato tradicional.

Entrada (só com reserva): €40 (excl. bebidas)

Reservas até ao dia 8 de Abril para:
diner.concert.2018@gmail.com

Sejam muito bem vindos!

Ponham já na vossa agenda as datas dos próximos “Diner/Concert”: 17 de Maio e 14 de Junho

 


EN

Dear friends, dear public,

Q.Art magazine+events and MERCADO Portugese delicatessen present

“Diner/Concert”

In the Kitchen Republic (Nieuwe Hemweg 4E, 1013 BG Amsterdam) on April 25th at 19.00.

The theme of this first “Diner/Concert” is: Portugal

The concert:

Andrea Verdugo Fado and Traditional Portuguese Songs

Andrea Verdugo voice
Guest musicians:
Tiago Belo guitar
Carlo Allegri Rodriguez violin

The menu:

Cream of leek and potato, roasted codfish, crumble of olives and watercress
• • •
Cream of leek and potato, marinated and stir-fried mushrooms, crumble of olives and watercress (V)

Main course
Slow stewed veal, xerém* with mushrooms, spring vegetables and meat sauce
• • •
Roasted and grilled celeriac, xérem with mushrooms, mashed carrots, broad beans and spring onion (V)

Dessert
Portuguese rice pudding with fresh vanilla and orange textures

*Xerém is a typical Portuguese dish made of cornmeal. Taken once to Brazil and Cape Verde it is there nowadays also considered a traditional dish.

Entrance (only with reservation): €40 (excl. drinks)

Reservations until 8 April to:
diner.concert.2018@gmail.com

Be most welcome!

Put the dates of the next “Dinner/Concert” already in your calendar: May 17 and June 14