18-11-2017 / A Musical Journey Through the Ages

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Genre: Klassiek

Datum & locatie

Tickets

Voorverkoop (via Stager, incl. € 1 servicekosten):

  • € 17
  • € 15 (voor stadspashouders)
  • € 13 (voor studenten)

Aan de deur:

  • € 17
Muzikanten

  • Francisca Portugal / violin
  • José Nunes / viola
  • Manuel Sanguino / pianist
Programma

J. Haydn / Sonata n. 47 in E major
– 1st movement (Manuel Sanguino)

J.S. Bach / Cello Suite n.4 in E flat Major
– Sarabande (José Nunes)

J.S. Bach / Sonata n.1 in G minor,BWV 1001
– Fugue (Francisca Portugal)

J. Sibelius / Duo in C for violin and viola

J. Brahms / Horn Trio op.40
– Andante

// Pauze

W.A. Mozart / Sinfonia Concertante in E flat
– Allegro maestoso
– Andante
– Presto

Over de muzikanten

José Nunes, geboren in 1996 in Portugal, heeft in het Portuguese Youth Orchestra, het Con Brio Orchestra en het Radio Filharmonisch Orkest gespeeld. José won enkele prijzen in verschillende competities, zijnde de meeste opvallende de 1ste prijs in het Concurso Paços Premium. Hij heeft in prestigieuze zalen solo gespeeld en in 2015 heeft hij in het William Walton concert voor viola en orkest in Porto gespeeld met het ARTAVE orkest. José is lid van het European Union Youth Orchestra.

Francisca Portugal, geboren in 1998 in Portugal, begon haar studies in de Orquestra Metropolitana de Lisboa. Francisca is lid van het EUYO (European Union Youth Orchestra) en heeft, in de loop der jaren, vele prijzen gewonnen, zijnde de meest opvallende de 1ste prijs in het Grand Prize Virtuoso International Competition, in Oostenrijk, in 2016. Als beloning, kreeg ze de gelegenheid om solo op te treden in het prestigieuze Mozarteum in Salzburg, een Auditorium waar zij altijd van heeft gedroomd om in te mogen spelen”.

Manuel Sanguino is geboren in 1998 de Dominicaanse Republiek. Op 6-jarige leeftijd begon hij met saxofoon spelen en twee jaar later met pianolessen. Manuel heeft in 2012 de 1ste prijs gehaald bij de nationale finale van het Prinses Christina Concours met saxofoon, en twee keer een 1ste prijs in de regionale finale met beide instrumenten. In 2013 was Manuel finalist van De avond van de jonge musicus, de nationale voorronde van de Eurovision Young Musicians wedstrijd.
Manuel heeft met verschillende belangrijke orkesten gespeeld, o.a Residentie Orkest, Nederlands Kamerorkest, Nederlands Symfonieorkest en Sinfonia Rotterdam en heeft op grote podia opgetreden, o.a. de Kleine Zaal van het Concertgebouw, De Spiegel te Zwolle, de Dr. A.Philipszaal in Den Haag en de Schouwburg in Almere.

Tuttigusti & Porto Caúnho

De muzikanten zullen dineren in de Fundatie van Renswoude, zoals het gebruikelijk is geworden, en het eten komt van de échte Italiaanse cateraar en partner: Tuttigusti! Ook zullen de muzikanten de Portugese bloemen in ontvangst nemen, oftewel de Porto Caúnho, van onze partners van Quinta do Caúnho!

Na afloop kan het publiek ook kennismaken met deze overheerlijk port!

Delen:

Gerelateerd:

Schrijf een reactie: