Q.Festival 2018 / 10 en 11 mei – Lobos de Barro (Valter Lobo + André Barros)

Klik op de afbeelding voor de originele poster

Genre: Wereldmuziek
Datum & locatie

 • Donderdag 10 mei 2018 | 20.15 uur (deuren open vanaf 19.45 uur)
  Café Belcampo | Amsterdam
Tickets

 • Amsterdam:

  Extra lage Summer Prices!
  Voorverkoop (via Stager, incl. € 1 servicekosten):
     € 10
     € 7,50 (voor stadspashouders)
     € 5 (voor studenten)

  Aan de deur:
     € 10
     € 7,50 (voor stadspashouders)
     € 5 (voor studenten)

 • Utrecht:

  Extra lage Summer Prices!
  Voorverkoop (via Stager, incl. € 1 servicekosten):
     € 10
     € 7,50 (voor stadspashouders)
     € 5 (voor studenten)

  Aan de deur:
     € 10
     € 7,50 (voor stadspashouders)
     € 5 (voor studenten)

Muzikanten

 • André Barros / piano, toetsen en programmeringen
 • Valter Lobo / zang, teksten en gitaren

NL

LOBOS DE BARRO

 • André Barros / piano, toetsen, programmeringen
 • Valter Lobo / zang, gitaren, teksten

André Barros maakt furore in Amerika met zijn soundtracks van verschillende films en Valter Lobo is al bekend van het Nederlandse publiek: hij heeft, op uitnodiging van Glen Hansard, al op het podium van AFAS staan spelen & zingen.

De advocaten André Barros en Valter Lobo spelen voor het eerst samen.
“Lobos de Barro” is een absolute primeur.

Wereldmuziek, zeer Portugees getint!

SYNOPSIS
André Barros en Valter Lobo ontmoeten elkaar na een feest met een verbrokkelde taart. Ze wisselen liederen uit en nemen wat kenmerkend voor hen is en stellen zo een nieuw universum samen. Deze schepping werd gadegeslagen door twee aardewerken wolven die die chaotische kamer decoreerden na een wintermiddag waarop de wereld ontdekt werd.
André Barros zet in op de piano en programmeringen, melodieën en etherische sferen. Valter Lobo de stem en woorden uit zijn binnenste. Ze gaan om de tafel zitten bij deze muziek die zichzelf schrijft, op het ritme van elektronische klanken van de hartenklop. De “Aardewerken Wolven” verschijnen in het Westway Lab en vanwege hem. Ze begeven zich aan boord van een schip van het Portugese paviljoen en bevaren een sonoriteit die zowel breekbaar als sterk is in een viscerale oefening, binnenstebuiten gekeerd. Het betreft een absolutie première, volkomen legaal, van twee juristen die met hun linkerhand ondertekenen en die zich wagen op de vloedgolf van een nieuwe dialoog, die een zelfonderzoek en een verlossing is.


PT

LOBOS DE BARRO

 • André Barros / piano, teclas, programações
 • Valter Lobo / voz, guitarras, letras

SINOPSE
André Barros e Valter Lobo encontram-se no fim de uma festa com um bolo desfeito. Trocam canções e emprestam de si mesmos o que lhes é inerente compondo um novo universo.
Esta criação foi presencialmente testemunhada por dois lobos de barro que enfeitavam aquela sala caótica depois de uma tarde de inverno em que o mundo se descobriu.
André Barros joga no piano e programações, melodias e ambiente etéreos. Valter Lobo a voz e as palavras das entranhas. Sentam-se à mesa sob essa música que se escreve a ela própria, ao ritmo de sons eletrónicos do pulsar do coração.
Os “Lobos de Barro” aparecem no Westway Lab e por culpa dele. Embarcam num navio de pavilhão português navegando uma sonoridade tão frágil quanto forte num exercício visceral, virados do avesso.
Trata-se de uma estreia absoluta, completamente legal, de dois juristas que assinam com a mão esquerda e se aventuram na maré de um novo diálogo que é um auto-exame e uma redenção.


Porto Caúnho, Tuttigusti & Casa Bocage

In Utrecht dineren de muzikanten in de Fundatie van Renswoude, zoals het gebruikelijk is geworden, en het eten komt van de échte Italiaanse cateraar en partner: Tuttigusti!

Ook zullen de muzikanten de Portugese bloemen in ontvangst nemen, oftewel de Porto Caúnho, van onze partners van Quinta do Caúnho!

Delen:

Dit vind je misschien ook leuk...

Schrijf een reactie: