Q.Festival 2018 / 24 februari en 26 april – Andrea Verdugo – Ser português

Klik op de afbeelding voor de originele poster

Genre: Fado en Portugese traditionele liederen
Datum & locatie

 • zaterdag 24 februari 2018 | 20.15 uur (deuren open vanaf 19.45 uur)
  Café Belcampo | Amsterdam
Tickets

 • Amsterdam:

  Voorverkoop (via Stager, incl. € 1 servicekosten):
     € 17
     € 15 (voor stadspashouders)
     € 10 (voor studenten)

  Aan de deur:
     € 18
     € 15 (voor stadspashouders)
     € 10 (voor studenten)

 • Utrecht:

  Koningsnacht-actie: verlaagde ticketprijzen, zowel in de voorverkoop als aan de deur:
  Voorverkoop (via Stager, incl. € 1 servicekosten):
     € 16
     € 12 (voor stadspashouders)
     € 8 (voor studenten)

  Aan de deur:
     € 16
     € 12 (voor stadspashouders)
     € 8 (voor studenten)

Muzikanten

 • Andrea Verdugo / zang

Gastmuzikanten:

 • Francisca Portugal / viool
 • Carlo Allegri Rodriguez / viool
 • Filipe de Lima Curral / gitaar

NL

Andrea Verdugo – Ser Português

Andrea Verdugo geeft een bijzondere twist aan de Portugese FADO en de Portugese traditionele liederen. In Nederland wordt ze begeleid door 3 bijzondere, jonge maar zeer talentvolle, klassiek opgeleide musici.
Een absoluut veelbelovend kwartet, speciaal samengesteld voor het Portugese Q.Festival.

De muzikanten

Behalve zangeres en tekstschrijver is Andrea Verdugo visagist en decorontwerper.
Ze is al zes jaar actief in de muziekwereld  en is met haar band opgetreden voor honderden mensen in de EDP Live Bands. In 2016 deed ze mee aan de Voice Portugal.
Met de band Grifo is ze een album van originelen (eigen teksten) in het Portugees aan het opnemen.

Filipe Neves de Lima Curral is een 21-jarige gitarist die afkomstig is van Porto, Portugal. Hij begon op zesjarige leeftijd met gitaar spelen en volgde zijn eerste muzieklessen aan de muziekschool van Espinho. Hij zette zijn muzikale studies verder aan de Universiteit van Évora, waar hij studeerde bij Dejan Ivanovich. Daar behaalde hij ook zijn bachelorsdiploma gitaar met de grootste onderscheiding. Filipe won meerdere prijzen op nationale en internationale wedstrijden en speelde reeds in verschillende concertzalen te Portugal, Spanje en Nederland. Momenteel volgt hij zijn masteropleiding aan het Conservatorium van Maastricht in de klas van Carlo Marchione.

Carlo Allegri Rodriguez is in 1998 in Milaan geboren. Momenteel woont hij in Nederland waar hij aan het Conservatorium van Amsterdam studeert.
Carlo heeft de zesjarige opleiding van het Manuel Carra Conservatorium in Málaga, Spanje afgerond. Van 2012 tot 2017 had hij les van Ara Vartanian.
Hij heeft masterclasses gevolgd bij Maria Roasaria d’Aprile. In Málaga heeft hij masterclasses gedaan bij Russische leraren. Hij was ook leerling van Massimo Quarta.
Hij heeft bij verschillende orkesten gespeeld, onder andere bij het CEEM (concertmeester), JOL (1e viool), JOPMA (1e viool), en het Filharmonisch Orkest van Granada. In de zomer van 2017 is hij als solist in Frankrijk opgetreden.
Carlo heeft de Mariangeles Reina-Prijs voor beste vertolker gewonnen.

Francisca Portugal, geboren in 1998 in Portugal, begon haar studies in de Orquestra Metropolitana de Lisboa. Francisca is lid van het EUYO (European Union Youth Orchestra) en heeft, in de loop der jaren, vele prijzen gewonnen, zijnde de meest opvallende de 1ste prijs in het Grand Prize Virtuoso International Competition, in Oostenrijk, in 2016. Als beloning, kreeg ze de gelegenheid om solo op te treden in het prestigieuze Mozarteum in Salzburg, een Auditorium waar zij altijd van heeft gedroomd om in te mogen spelen”.


PT

Andrea Verdugo – Ser Português

Andrea Verdugo dá um toque especial ao FADO Português e às Canções Tradicionais Portuguesas.
Em Utrecht faz-se acompanhar por um músico jovem mas muito talentoso, um guitarrista de formação clássica. Um duo absolutamente promissor, especialmente formado para o Q. Festival de música portuguesa clássica e contemporânea.

Os músicos

Para além de cantora e songwriter Andrea Verdugo é maquilhadora e cenógrafa. Activa no mundo da música já há seis anos, deu concertos com a sua banda para centenas de pessoas no EDP Live Bands. Andrea participou no The Voice Portugal em 2016. Com a sua banda Grifo está a gravar um álbum de originais, com textos seus.

Filipe Neves de Lima Curral é um guitarrista de 21 anos, do Porto, Portugal. Começou a tocar guitarra aos seis anos e seguiu as suas primeiras lições de música na Escola de Música de Espinho. Continuou os seus estudos musicais na Universidade de Évora, onde estudou com Dejan Ivanovich. Conclui o bacharelato em guitarra com a maior distinção. Filipe Neves ganhou vários prêmios em concursos nacionais e internacionais e tem vindo a actuar em diferentes salas de concerto em Portugal, Espanha e Países Baixos. Actualmente está a fazer o mestrado no Conservatório de Maastricht, na classe de Carlo Marchione.


Porto Caúnho, Tuttigusti & Casa Bocage

In Utrecht dineren de muzikanten in de Fundatie van Renswoude, zoals het gebruikelijk is geworden, en het eten komt van de échte Italiaanse cateraar en partner: Tuttigusti! In Amsterdam wordt een indoor picnic bezorgd door onze partner: Casa Bocage.

Ook zullen de muzikanten de Portugese bloemen in ontvangst nemen, oftewel de Porto Caúnho, van onze partners van Quinta do Caúnho!

Delen:

Gerelateerd:

4 reacties

 1. Marita schreef:

  Lijk mij heel leuk om 24 Februari 2018 naar toe te gaan in Amsterdam,

 2. Sabina Sorber schreef:

  donderdag 26 april Utrecht om Ser Portugues te horen.In Fundatie van Renswoude. Heerlijk.

Schrijf een reactie: