Q.Festival 2024 | 6 apr | Castra Leuca Trio | Traditionele Portugese Muziek

Q.Festival 2024 - Castra Leuca Trio

Artwork: André Cruz
Genre: Traditionele Portugese Muziek
Datum & locatie:

Tickets:

 • Alleen vooraf online te bestellen via Stager (incl. €1 online verkoopkosten):

  € 23
  € 20.50 (early bird, tot 6 maart)
  € 18 (stadspas) Pas aan de deur laten zien.

  € 13 (studenten) Pas aan de deur laten zien.
  € 7 (kinderen t/m 12 jaar)

  € 35 (Strippenkaart 2 concerten)
  € 49 (Strippenkaart 3 concerten)

Muzikanten:

 • Nicolas Ramirez Celis | viool
 • Joaquim Pires | gitaar
 • António Pedro Dias | percussie

Het Castra Leuca Trio werd in 2018 door Joaquim Pires, Nicolas Ramirez Celis en António Pedro Dias opgericht. De groep gaat uit van melodieën uit een Portugees liedboek dat ze transformeren om stukken te maken die door de rijkdom aan content de zuiver traditionele muziek ontstijgen en eerder thuishoren in de categorie Wereldmuziek.
Het Castra Leuca Trio is opgetreden op festivals in Portugal (o.a. Festa do Avante, Sons da Terra Festival, Guitar Festival in Lagoa en Festival Entrelaços), in Spanje en Frankrijk. In 2019 hebben ze hun eerste cd Primeiro Andamento uitgebracht, die van de gespecialiseerde pers uitstekende recensies kreeg en die regelmatig te horen was op de radio in Portugal (Antena 1 en Antena 2), Spanje, Tsjechië, Verenigde Staten, Australië, Brazilië en Colombia. De tweede cd van het Castra Leuca Trio zal in december 2023 uitkomen.

www.castra-leuca-trio.webador.com

UIT DE PERS:

(…) “Vanuit de heuvels en de valleien maakt het Castra Leuca Trio trots gebruik van traditionele en populaire liederen uit het Cancioneiro, en behoudt en respecteert zo de cultuur uit het verleden, maar die ze op nieuwe manieren vertolken. Daarbij gaan ze van klassiek naar jazz en verder, in een eerbetoon aan de etnografie. Primeiro Andamento is een eersteklas debuutalbum dat een groot muzikaal vakmanschap laat zien”.
David Pratt – Folk Radio U.K.

(…) “Het ensemble vertolkt Portugese melodieën op een hoog niveau van uitvoering, goed opgeleid als bij een echt concert. Het is interessant dat hoewel het oorspronkelijk liederen betrof die zowel geestelijke muziek omvatte maar ook arbeidsliederen, ze bij het optreden van het trio allemaal samenkomen en een enkele boodschap afgeven over de muziek van een deel van het Iberisch Schiereiland waarvan de cultuur nog niet ontdekt is”.
Milan Tesar – Radio Proglas

(…) Vanuit de Portugese provincie Beira Baixa laten ze een collectie van negen stukken horen met een sensibiliteit, fijngevoeligheid en elegantie waardoor de stukken al gauw vloeiend worden in een eenvoudige en effectieve ontwikkeling. Ze zijn lastig te plaatsen, hoewel het duidelijk is dat de muziek die aan de wortel staan van de stukken die ze hebben opgenomen ook klassieke muziek omvat, terwijl de jazz modernere en vrijere structuren inbrengt, misschien is de algemene categorie ‘wereldmuziek’ hoewel niet helemaal exact, wel de beste plek om hen in onder te brengen. Een welgeslaagd eerste album, ze zouden moeten doorgaan op deze ingeslagen weg en zich zo blijven ontwikkelen.
Paco Valiente – Los sonidos del planeta azul

(…) De 3 instrumentalisten waren geweldig, een staande ovatie waardig. Grote musici, echte vaklui. Zaterdag was een nacht waarin de traditionele Portugese Cultuur op het allerhoogste niveau en met het respect dat ze verdient ten gehore werd gebracht.
Lurdes Nobre – Armazém 8 – Évora

Delen:

Gerelateerd:

Schrijf een reactie: